About BolleBillen

Toen ik jong was wilde ik modeontwerper worden. Ik wilde een statement maken, dingen ontwerpen. Ik wilde anders dan de rest zijn.

 

Daarom ben ik gaan studeren voor modeontwerper aan de kunstacademie en heb mijn diploma behaald in 2008.

 

Aan het eind van mijn studie heb ik een scriptie geschreven over biologisch ontwerpen, zou het een trend zijn of misschien wel de toekomst. Toen was ik jong en dacht ik dat er wel een toekomst in zou zitten, maar nu blijkt dat het niet alleen een toekomst heeft maar dat het dé toekomst is.

 

Na mijn afstuderen was ik net 21 en had ik geen flauw idee hoe ik moest beginnen als modeontwerper. Ik had geen geld om te kunnen investeren en ik moest de huur van mijn toenmalige studentenkamer betalen dus ik begon baantjes in de klantenservice en achter de bar.

 

Na meer dan 10 jaar kreeg ik eindelijk het idee voor BolleBillen. Ik moest eerst moeder worden om erachter te komen hoe mijn eigen bedrijf eruit zou komen te zien.

 

BolleBillen begon als een klein project. Onze zoon is in 2020 geboren en om meerdere redenen zijn wij voor wasbare luiers gegaan. Een van de dingen waar ik tegenaan liep was dat de gangbare kleding vaak niet goed past om zo’n dikke wasbare luier. Rompertjes zitten te strak en veroorzaken lekkage. Ook zagen we soms striemen omdat het te strak bleek te zitten. Broeken te strak of bij een maat groter veel te lang.

 

Ik ben gaan zoeken naar kleding voor wasbare luiers maar kwam niet veel tegen. Zodoende ben ik zelf kleding gaan maken voor onze zoon. 

 

Dit beviel zo goed dat ik besloot eindelijk iets met mijn diploma te gaan doen. Ik hou van werken met natuurlijke materialen, ik hou ervan om materialen te hergebruiken en het was overduidelijk dat ik met biologische materialen wilde en moest gaan werken. Na wat puzzelen en proberen heb ik nu fijne materialen en ontwerpen. De resultaten kun je vinden in mijn online shop. Ik heb ervoor gekozen om vooral met GOTS gecertificeerde materialen te werken zoals modal en katoen. Ook vind je prints in biologisch katoen en broekjes van hergebruikte materialen. Het hergebruiken van bijvoorbeeld katoenen truien, joggingbroeken, of denim overhemden is goed voor de planeet en geeft unieke items.

 

Qua verpakkingsmaterialen en labels gebruik ik waar ik het kan vinden ook gerecycled materiaal. 

 

In de winkel vind je meerdere maten. Het begint bij maat 50 en eindigt bij 104. Je vindt ook kledingstukken die meerdere maten meegaan. 

 

Mocht je vragen hebben, stuur me vooral een berichtje via de mail of via social media.

 

Liefs,

Roos

 

Instagram @bollebillenofficial

Facebook @bollebillen

Mail roos@bollebillen.com

Pinterest @bollebillen