Repost: Gastblog - Welke Soorten Wasbare Luiers Zijn Er?

Repost: Gastblog - Welke Soorten Wasbare Luiers Zijn Er?

Wanneer je je gaat verdiepen in wasbare luiers, zul je al snel merken dat er veel verschillende merken en luiersystemen zijn. Dit kan op het begin best intimiderend zijn, want hoe weet je nu wat voor jullie en jullie kindje werkt? Wat is het verschil tussen alle systemen? In deze blog leg ik uit welke systemen er zijn en zal ik enkele voordelen en nadelen benoemen. 

 

All in one systeem

Het All in one systeem lijkt het meeste op een wegwerpluier (maar dan een stuk mooier!). De luier bestaat uit een stuk. De buitenkant houdt vocht tegen en de binnenkant is absorberend. Een absorberende inlegger zit vast aan de binnenkant. Deze luiers zijn vaak niet zo lekvrij, dus vooral handig voor onderweg om even snel te verschonen of bijvoorbeeld bij het zindelijk worden. 

Tweedelige luiersystemen

Tweedelige wasbare luiers bestaan, zoals de naam al zegt, uit twee delen. Namelijk een binnenluier die absorbeert en een overbroekje dat waterdicht is. Het voordeel van dit luiersysteem is dat het het meest lekvrij is. Deze luiers zijn dus voor veel kindjes geschikt, en kan vaak ook in de nacht gedragen worden. Het nadeel is dat het samen een wat dikker pakket om de billen is, en iets meer werk met verschonen vanwege de twee broekjes. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel broekjes die er gewoon overheen kunnen, zoals de mooie broekjes van BolleBillen :) 

Snap in one systeem

Het snap in one systeem bestaat uit een overbroekje en een inlegger. De inlegger kun je in het overbroekje klikken. De inlegger verwissel je na elke verschoning en het overbroekje kun je meerdere keren gebruiken. Dit systeem is makkelijk met verschonen, maar vanzelfsprekend moet je ook vaker verschonen dan wanneer je gebruik maakt van een tweedelige luiersysteem. Vouwluiers

Vouwluiers lijken het meest op de ouderwetse wasbare luiers van vroeger. Het zijn eigenlijk gewoon katoenen hydrofiele doeken die je met een speciale techniek kunt vouwen om je kindje. Ideaal voor pasgeboren kindjes en ze zijn ook een stuk goedkoper dan de andere wasbare luiers. Wel is het wat meer werk met verschonen en soms lastig om de juiste pasvorm om je kindje uit te vogelen. 

 

Hopelijk is het een stukje duidelijker geworden welke soorten wasbare luiers er zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Check vooral ook eens de video tutorials op Fancy Pantsy als je wilt zien hoe de verschillende luiers precies omgaan!  

 

Liefs,

Michelle Tomaselli

Eigenaar FancyPantsy.nl

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.