Badstof boeners Mixrecept

Badstof boeners Mixrecept

BolleBillen Bamboe Badstof Boeners Mix Recept

 

Nu de BolleBillen Bamboe Badstof Boeners er zijn, wil ik jullie graag mijn doekjesmix recept laten zien.

Zelf gebruiken wij sinds de geboorte al wasbare billendoekjes en zijn helemaal fan. Ook als we onderweg zijn gebruiken we wasbare. Je kunt een billenspray gebruiken, of je kunt ze droog gebruiken, of vooraf nat maken.

Ik gebruik meestal onderstaand recept, de ingrediënten varieer ik af en toe een beetje.

Mijn recept is voor ongeveer 25 a 30 doekjes en ik gebruik 1 a 2 doekjes per poetsbeurt.

 

Dit heb je nodig:

 

Een kannetje of mok en theezeefje

Heet water

Gedroogde Kamille

Lavendel ( vers, gedroogd, of olie )

Gedroogde Goudsbloem

Kokosolie

Wasgel

Allereerst maak ik een sterke kop thee ( de grootste kop die je kunt vinden ) met gedroogde kamille, goudsbloem en lavendel. Soms gebruik ik lavendel uit de tuin, of gedroogd als we gesnoeid hebben aan het eind van het jaar of lavendelolie druppeltjes als de echte lavendel op is. De thee laat ik goed trekken. 
Ik gebruik graag wasgel voor het recept die ik niet gebruik voor het badje, iets dat ik heb gekregen bijvoorbeeld. Je kunt elke wasgel gebruiken die je fijn vindt. Ik doe van deze twee pompjes.
Vervolgens doe ik er twee theelepels kokosolie doorheen, goed roeren tot het allemaal is opgelost.

Even wat laten afkoelen en je kunt het zo in de bak over de doekjes heen gieten. Bak dicht en klaar voor gebruik! Pas op dat ze niet te heet zijn voordat je ze gebruikt. 

Ik vind dat ze drie lang vers genoeg blijven om te gebruiken, maar je moet zelf even ruiken of je ze nog lekker vindt ruiken. Niet alle bakken zijn even luchtdicht. Ik doe de bak als hij leeg is in de vaatwasser en gebruik dan bak nummer 2, want zonder doekjes zitten wordt niemand blij van.

Ik hoor graag jullie eigen recepten voor billendoekjes mix! 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.